Vores historie

Hvordan det hele begyndte…

Det var overskudstræ fra produktionen af ølkasser på Randers Bryghus, der gav Søren Bach ideen til det bæredygtige juletræ Habitree. Det FSC- og svanemærkede træ fra Kebony måtte kunne bruges til noget, tænkte han, og så opstod ideen til de individuelt fremstillede juletræer, som ikke kaster nålene af sig i stuen.

Juletræerne består af overlappende stabler af Kebony-træ, der er et bæredygtigt alternativ til tropisk hårdttræ, og blev valgt på grund af dets æstetisk rene finish og bæredygtighed. Resultatet var så enestående, at Søren Bach gik sammen med entreprenør Jan Strandkvist for at oprette Habitree som en separat iværksættervirksomhed.

Om Habitree

Habitree har lavet et nyt slags juletræ for dem, der vil fejre jul med omtanke i hjemmet eller på arbejdet. Træet er skabt til dig, som værdsætter miljøet lige så højt som et smukt dekoreret træ. Habitree er fremstillet af udsøgt og bæredygtigt træ og kan dekoreres nøjagtig, som du ønsker det.
Med sin naturlige skønhed, fleksibilitet og ikke mindst bæredygtighed, giver Habitree dig mulighed for at sprede julestemning med god samvittighed i mange år fremover.

Træet fåes i 2 varianter Kebony Clear, som er en mørk træsort uden knaster. Kebony Karakter, som er en lysere træsort med knaster og varierende farve. Begge træsorter er FSC®-certificeret og svanemærket.

Om Kebony

Alle produkter fra Habitree laves i Kebony træ, som er både bæredygtigt, holdbart og ingen vedligehold kræver, bortset fra almindelig rengøring. Vi fører 2 varianter af Kebony, hhv “Kebony Radiata”, som har en blød mærkebrun farve, uden knaster, samt “Kebony Fyr”, som er rustikt med sine knaster og varierende farve.

Kebony® teknologien er en miljøvenlig proces som forstærker egenskaberne i bæredygtigt nåletræ, med en bio-baseret væske. Processen forstærker træets celler og giver dem samme udseende som ædeltræ.

Kebony er både Svane mærket og FSC®-certificerret og benyttes blandt andet til at lave den kendte Kaj Bojesen Abe m.fl.